Bare Victoria

Utbrent uten jobb?

  • Skrevet 17.02.2017 klokka 13:54
  • Kategori: Angst

Uten jobb.
Men ikke uten mening.
Stå opp hver dag, med mening.

Å ha en hverdag uten jobb er ikke alltid like lett og enkelt som andre skal ha det til. Personlig kjemper mennesker sine egne kamper hver eneste dag, både med og uten jobb.
Kanskje har det seg sånn at jeg står uten jobb akkurat nå, og kanskje er det mitt eget valg. Men når du kommer hjem fra jobb utslitt, betyr ikke det at jeg ikke også er sliten etter min dag. For hodet jobber. Hodet jobber på heltid, fulltid, og ikke minst overtid. Tankene er arbeidsoppgaver. Noen ganger er det å stå opp og prøve å gripe dagen den vanskeligste oppgaven av de alle.

Jeg vil prøve å fylle dagene med små arbeidsoppgaver som faktisk er arbeid, så jeg kjenner litt mer på meningen med ting. Og så du ikke skal se ned på meg for å gå rundt med ?ferie? hele tiden.
I går åpnet kanskje en mulighet seg opp for meg, en liten jobb, så jeg har noe å gjøre 2 ganger i uken. Det var snakk om 5 små timer, og jeg tenkte at det må jo være perfekt!
Men så kom jeg hjem på kvelden, og tanken på de 5 små timene ble de største og tyngste timene i hele verden. Bare tanken på en arbeidsoppgave som går forbi det å jobbe med meg selv, virket som det skumleste i hele verden, og angsten kom som en smell! Bare tanken på disse 5 timene to ganger i uka slo ut luften av meg, og viljen, og ikke minst lysten og orket!

Når bare tanken gjør deg utslitt, er det verdt det da?
Sist jeg følte det sånn slo jobben meg ned i bakken, slo luften ut av meg, og igjen var bare en skygge av meg selv?
Hvorfor skal det med jobb være så skremmende? Det trenger jo ikke gå like dårlig som sist.

 

#psykiskhelse #angst #helse #jobb #hverdag #mening

17.02.2017 kl. 14:02
Kanskje en jobb som man jobber hjemmefra er mer passende deg?

Jeg har heller ikke jobb, er ufør. Har og blitt stemplet med en personlighetsforstyrrelse på papiret uten at jeg vil det selv. Jeg tror iallefall at om en føler seg utbrent og ikke klarer engang to ganger i uka jobb så er det ikke helt rett jobb.

Er den jobben noe du innerst inne vil gjøre eller noe du bare gjør fordi du føler deg forpliktet fra andre å gjøre det? Hva drømte du om som barn, har du noe du innerst brenner om, en lidenskap eller lignende? Kanskje det du innerst brenner om er mer en passende jobb. Følg det store hjertet ❤️

thealilleng

17.02.2017 kl. 14:04
Du skriver utrolig bra!

Victoria

17.02.2017 kl. 15:51
thealilleng: Takk! Jeg setter pris på at noen syns det <3

K

17.02.2017 kl. 16:11
Kjenner meg veldig igjen i dine beskrivelser. Jeg står for tiden utenfor arbeidslivet, men har mer enn nok å jobbe med når det gjelder den psykiske helsa. Jeg syns du skal lytte til kroppen og vente til du føler deg motivert og klar. En vakker dag er du frisk og klar for arbeidslivet - den tiden kommer garantert :)

Jeg skriver selv en blogg om psykiske lidelser, hvor jeg prøver å spre litt håp og humor. Sjekk den gjerne ut:

krigeren.blogg.no

God bedring til deg :)

Sarah Nazeem

17.02.2017 kl. 19:39
Skjønner hva du mener, og jeg støtter deg både i å forsøke og i å la være. Begge deler kan være riktige. Har vært mye redd selv i forbindelse med jobb (er sykepleier), har grua meg sykt mulig og har også slutta et sted fordi jeg ikke takla det. Eller, jeg har vel slutta flere steder. Uansett, jeg har også jobba beinhardt for å komme tilbake og klare det. Masse, masse psykisk hardt arbeid, og det er så gøy å klare det, å oppleve mestringen. Min egen filosofi er å aldri gi opp, men å prøve hundre prosent igjen - og igjen, dersom det skulle bli behov for det. Jeg satser - og noen ganger vinner jeg, andre ganger taper jeg. Men det kan være verdt et forsøk.

Har selv mye glede av Sia's sang "Never give up". Har du hørt den? Gir deg linken (eller webadressa) så du kan se videoen, den har med tekst, og det er teksten som er det viktige.

https://www.youtube.com/watch?v=h6Ol3eprKiw

Det handler om ikke å gi opp - og selv om vi faller og havner på bakken, så kan vi reise oss igjen. Og igjen. Og igjen.

Vet ikke om du kan ha nytte av noe av det jeg skriver, men vil uansett si at begge de mulighetene du nevner, kan være riktige. Og uansett hva du velger nå, så kan det komme nye muligheter senere, og ting kan bli helt annerledes neste gang. :) - Jeg heier på deg!
Victoria

Her kommer jeg til å være meg, akkurat den jeg er med hjertet på armen og hodet i hendene. Å leve med personlighetsforstyrrelse, angst og mer enn én diagnose til, er ikke lett, men her skal jeg prøve å få det ned på skjermen i det minste.


KONTAKT
barevictoria.blogg@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits